Lubię zapijać głód sokami warzywnymi. Ostatnio znalazłam cos bardzo fajnego. Jest w Biedronce sok Figurella. W skład wchodzą: pomidor, jabłko, marchew, burak, seler, brokuł, szpinak, por, cebula. Cenowo - rewelacja - za litrowy karton: 1.99 zł. W 100 ml soku 23 kcal. Genialna przekąska (a raczej przepijka) :). Bez zadnych wyrzutów sumienia moża wychłeptać całą szklanicę.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Wto 22 Maj, 2007 19:24
może juz znacie ale dla mnie to nowość , odkryłam wczoraj przepyszny kefirek ogórkowo koperkowy , ma super smak ogórków kiszonych z koperkiem , mamało kalorii i po wypiciu czuję się syta , wreszcie jakaś nowość do urozmaicenia mojej dietki , polecam spróbować
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Czw 24 Maj, 2007 20:55
kefir z mlekowity , w kartonikach 330ml, ogórkowy z koperkiem tak pisze , znajoma widział też w biedronce z freskowity ale tych nie piła , ten co ja kupiłam z mlekowity mi smakował super , no pasowały by mi do tego młode ziemniaczki, mniam mniam ale o ziemniaczkach mogę sobie pomarzyć
200 g dyni lub cukini
50 g ryżu gotowanego
100 g mięsa mielonego chudego
Dynię pokrój w kostkę i zalej niewielką ilością wody. Ugotuj na półmiękko ok. 12 minut. Do niej dodaj ryż i wcześniej podsmażone na 0.5 łyż. oleju i 2 łyż. wody mięso mielone. Całość wymieszaj i dosól do smaku. Całość ma ok. 250 kalorii. Smacznego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum