Cebulę obierz,posiekaj i zeszklij na łyżce oliwy.Dodaj pokrojone w plasterki piueczarki,wymieszaj i duś chwilę.Wrzuć pokrojone w kostkę mięso,duś 5min.Papryki pokrój w średnią kostkę.Pomidory sparz i obierz ze skórki.Paprykę i pomidory dodaj do pieczarek z mięsem i cebulą,przykryj i duś aż warzywa puszczą sok.Wtedy odkryji wsyp odsączone warzywa z puszki.Kiedy cały płyn odparuje przypraw do smaku.Podawaj z makaronem rurki.
Ja osobiście najpierw podsmażyłam mięso a potem wrzuciłam wszystko i podawałam z makaronem rurki razowym pyszne danie zarówno na obiad jak i na kolację.
Serbska zupa fasolowa
-szklanka suchej białej fasoli
-25dag.ogonówki lub chudego boczku
-półtorej szklankiprzecieru pomidorowego
-6szkl.bulionu z kostki
-2 cebule średniej wielkości
-2-3ząbki czosnku
-4-5 łyżek śmietany22%
-łyżka oliwy,kilka listków bazylii,natka pietruszki
-pieprz sól
Namoczoną i odcedzoną fasolę zalać bulionem i gotować na niedużym ogniu aż będzie miękka.Ogonówke podsmażyć i dodać posiekaną cebulę i czosneksmażyć kilka minut i dodać do fasolki.Dodać przecier gotować 10 mini przyprawić do smaku.Zgaśić ogień wlać śmietanę i posypać natką
Ja osobiście gotuję z całej paczuszki fasoli i kupuję włoszczyznę mrozoną i dodaję wolę gęściejsze zupy.Wlewam cała śmietanke 18stkę
Smacznego
Parówki zrobione wklejam zdjęcia
-kroimy parówki
-kroimy cebulkę
-przesmażamy parówki
-szklimy cebulkę
-wszystko mieszamy i przyprawiamy i dusimy na małym ogniu mieszając
-SMACZNEGO
No pięknie zdjęcia sa od końca
a to nie jest przypadkiem strasznie kaloryczne?
Parówki nie przeszkadzaja w odchudzaniu, ale z umiarem ;P
na sniadanie jem nie więcej niż 250kcal wiec nie wierze, ze jedna parowka te dawke przekracza :P
na ilewazy jest ze parowka drobiowa ma 130kcal a wieprzowa 171 :)
Dziewczyny, ale czy parowki to danie light? powiem szczerze nie jestem do tego przekonana, pomimo ze danie moze miec niewiele kalorii to jednak zawiera mase paskudek - ketchup pikantny = barwniki i polepszacze, chyba ze mamy ketchup domowy wykonany samodzielnie. a parowki - wiadomo - masa tluszczowa, mielone skorki, kostki i chrzastki i tak naprawde malo pozytywny wplyw na uklad trawienia...chyba nie jestem w bledzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum