Wysłany: Czw 24 Mar, 2011 19:32 [dieta] Dieta na przytycie ... Moze to spam al pozmozcie
Witam. Mam 16 lat , 172 wzrostu , uczeszczam na silownie . Chcialbym przytyc okolo 7 kg w 1.5 miesiaca czy jest to mozliwe bez jakiejs szczegolowej diety ? Mam mala diete ktora wyglada tak - duzo i czesto :) ,jem okolo 6 posilkow dziennie w tym co przerwa kanapka w szkole. Chcialbym zeby ktos mi podpowiedzial lub nakierowal mnie w dobra strone zeby przytyc , chcialbym zeby dieta wygladala bez specjalnych specifikow .
Wysłany: Sob 26 Mar, 2011 18:45 mmmmhmhhmhmhm
hmmm a nie moglbys podsunac czegos lepszego. Najlepiej zeby nie bylo duzo zasad i streszczone . Czego duzo jesc a czego malo zeby zrobic mase miesniowa a nie tluszczyk :)
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 20 Mar 2011 Posty: 113 Skąd: Telford UK
Wysłany: Sob 26 Mar, 2011 22:01
A więc jeśli chodzi o jedzenie to powinienes jesc produkty bogate w białko np:
- tuńczyka, makrela wędzona
- nabiał ser, twaróg, serek homogenizowany, jogurt, kefir, śmietana maślanka
- kurczak gotowany i warzywka do tego
- orzechy, bo są zdrowe i mają tłuszcz potrzebny organizmowi
A także:
- owoce słodkie( winogrona, jabłka, suszone morele i śliwki)
Powinieneś pamiętać, że jeśli chce się przytyć to nie oznacza rozpoczęcia jedzenia śmieciowego tylko zwiększenie kaloryczności potraw
Ograniczyć alkohol, fastfoody, slodycze, przekaski typu czipsy.
Cukier zamienić na miód bo jest zdrowszy. Mówię oczywiście o miodzie naturalnym spadziowym
I oczywiście wysiłek fizyczny jest tu niezwykle wskazany aby zamienić te bogate pokarmy na miesnie
Jesli jeszcze miałbym coś poradzić to napisz siwy1994
_________________ Niech pokarm będzie Twoim lekarstwem.
Wysłany: Nie 27 Mar, 2011 12:52 Dzieki
Ok dzieki . A moglbys mi powiedziec co jesc na noc (wiem ze nie zdrowo) jest jesc. Co z rana. Ogolnie jak bys mogl pomoc mi ulozyc mala diete . Nie mam w lodowce jakis specyfikow sery , jogurty , serki , wedliny , chleb zytni , maslo sniadaniowe , kielbasy ^^ mam malo warzyw ,orzechy tez gdzies znajde :) Znalazl bym wiecej rzeczy lecz wszytkich z glowy nie wymienie. Nie chcial bym diety jakiejs ze trzeba zjesc to o tej godzinie itd bo nie mam zabardzo takiego dostepu. Chodze do szkoly i na praktytki i to nie jest zbyt mozliwe takie przestrzeganie.
Wysłany: Nie 27 Mar, 2011 17:20
To dla mnie wyzwanie ułożyć małą dietę ale postaram się
Ogólnie będę polecał ci powszechnie uchodzące za zdrowe produkty czyli nabiał, owoce, warzywa, ryby, mięso z kurczaka, itp.
Napisz czy mam Ci zrobić rozpiske: śniadanie, 2 sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja? (5 posiłków)
A na noc to polecam owoce które maja płyny np. mandarynki, pomarańcze, śliwki bo w nocy ciało ma sie regenerować, odpoczywać i zdrowieć. A owoc np pomarańcze trawi sie ok 15 minut jeśli jesteś zdrowy.
Czekam na odp
Pozdro
_________________ Niech pokarm będzie Twoim lekarstwem.
Wysłany: Nie 27 Mar, 2011 19:16 OK
Tak pasuje mi bardzo piec posilkow. Rozumiem noc regeneracja , dzien zbieranie kalori :)
Jakbys mogl to zeby bylo grubo wiecej kalori w tej diecie bo chce troszke przytyc ^^.
Chcialem sie suplementowac , ale jednak wole "zdrowo przytyc" i sie nie zablokowac.
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 20:38
Po przemyśleniu całej sprawy wycofuję się niestety z własnego układania diety dla Ciebie siwy1994. Sobie samemu mogę ułożyć i ryzyko z tym związane biorę na siebie.
Nie jestem dietetykiem więc nie chcę aby ktoś mi zarzucał że bez wiedzy i doświadczenia mam mówić komuś co ma jeść
Niemniej jednak pomogę Ci siwy1994
Zrobię co w mojej mocy.
Poszperałem troche w necie i znalazłem coś takiego:
Ponieważ w tej diecie jest mało owoców lub wcale poleciłbym dorzucić:
-banany
-winogrona słodkie
- daktyle
- morele i śliwki suszone
Są bogate w węglowodany i są najbardziej kaloryczne.
Po ostatnim posiłku możesz zjeść jakies owoce które maja dużo płynu: pomarancze, jabłko, mandarynki, brzoskwinia, gruszka
Dodałbym jeszcze, że aby nieco pomóc żołądkowi w trawieniu tej masy jedzenia powinieneś dostarczać ciału enzymy. To bardzo ważne. Oczywiście organizm wytwarza własne enzymy trawienne ale dlaczego go nie wspomóc?
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011 19:58
Hmmm dzieki . Stosuje juz sobie mala dietke :) Czekam na efekty ogolnie w diecie mam duzo bialka i weglowodanow. W dnie ktore cwicze jem duzo wgl a w dni ktore nie cwicze jem duuuuuzzzoooo bialka . Pomogles mi dzieki :). Napisze jak bd juz ladne efekty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum