Wysłany: Wto 02 Cze, 2009 14:10 [dieta] ochudzanie na zawołanie
hej! jestem nowa na forum, mam do zrzucenia ok 15 kg. baaaaardzo mi to juz ciązy:/
dzis znalazłam diete "odchudzanie na zawołanie". Czy ma moze ktos te diete i moglby mi przeslac na meila? meil usunięty przez moderatora
dzieki wielkie z gory!
misiek
Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 15364 Skąd: rodem z piekła;)
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009 14:42
misiek1981, ja rozumiem,że jesteś nowa i nie czytałaś netykiety forum-podawanie meila jest zabronione na forum więc jako moderatorka muszę go usunąć.
Proszę zapoznaj się z netykietą
witajcie dawno mnie nie była ale już sie biorę za nadrabianie. Odchudzania na zawołanie polega na tzw oszukaniu metabolizmu żeby szybciej spalał tłuszcz. Jest podany 9 dniowy plan żywieniowy po którym jest 3 dni przewry i wtedy mozna wszystko jesc( słodycze chipsy itp). Ogólnie jemy 5 posiłków w odstępach do max4 godziny.Posiłki są albo weglowodanowe albo węgl-białkowe.Jest podana lista 'rzeczy" które można jeść żeby schudnąć te 3-4 kg na te 9 dni. dieta jest bardzo monotonna i wszelkie odstępstwa nie powodują rezultatów. Ja stosowałam tą diete zgodnie z instrukcją i schudłam 4 kg ale gdy tylko zaczęłam jesc inne rzeczy zaraz przytyłam. W instrukcji napisane było że taki tryb żywienia powinien zagościć u nas na stałę. No i najważniejsze bywało tak ze dziennie dostarczałam organizmowi tylko 500kalorii.
Zdradzisz dokładniej na czym to polega? Co to za sekwencje 3x3dni? Czy to dieta o której słyszałam - najpierw tylko ser potem ziemniaki a potem ryby? i nic poza tym ani marchewki ani nic?
Poza tym jak dostarczy człowiek dziennie 500kcal to się nie ma co dziwić, że organizm chudnie - nawet gdyby to 500 było w ciastkach - norma przy odchudzaniu to 1000-1200 więc jeśli stosując to chudniesz około 4-6kg na miesiąc to mając 500 licząc z proporcji chudniesz od 8-12 - czyli tygodniowo od 2-3kg
Wnioskuję więc, że dieta jest szkodliwa i wyniszczająca... a może się mylę...
bywało tak ze dziennie dostarczałam organizmowi tylko 500kalorii.
mam te diete sciagniętą.. i mozesz jesc na niej do woli.. nie ma ograniczen.. wprawdzie lepiej jak najesz sie z głowa.. a nie aż do tego stopnia ze spuchniesz..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum