Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 14:30 Idę w dobrym kierunku??
Dzisiaj rano pobudka 6:30 i 15 minut marszu na śniegu potem brzuszki przysiady trochę pompek ćwiczenia hantlą (po 3 serie na każdą rękę kolejno 10-8-5) na razie nie za wiele ale będę zwiększał i dodawał kolejne coraz to nowsze ćwiczenia. Mam zamiar zapisać się na siłownie oraz skorzystać co jakiś czas z sauny.
To praktycznie 3 dzień mojej odmiany :D
co do jedzenia z tym mam problem ;/
Pije samą wodę nic kolorowego, dzisiaj na śniadanie dwie kromki chleba żytniego (kromki wielkości kanapkowej) z jakąś polędwiczką czy czym podobnym do tego szklanka herbaty bez cukru. Drugie śniadanie to jogurt naturalny ACTIVIA z płatkami kukurydzianymi. Na obiad zupa a w niej marchewka groszek. Zjadłem nie za dużo zupka z makaronem i bez zasmażki. Co do kolacji to pewnie zjem marchewkę i na tym się skończy. Najbardziej mnie interesuję co z tym jedzeniem mam stosować konkretną dietę czy jeść co uważam za zdrowe i mało kaloryczne?
Interesuje mnie kwestia jedzenia na śniadanie płatek kukurydzianych z mlekiem 0,5 czy 1,5% codziennie to dobry pomysł czy nie bardzo?? Czy muszę odstawić ziemniaki?? Smakuje mi kasza jęczmienna więc to nie byłby problem. Mięso tylko gotowane co jeszcze możecie doradzić??
Zpomniałem dodać pytanie co do owoców jakie wskazane a jakie nie chodzi nie tylko o świeże owoce ale i o te suszone bo lubię morele rodzynki i śliwki suszone
A czy nie przyjmujesz czasem za mało kalorii? Bo wiesz dobra dieta to taka na której nie głodujesz, dostarczasz organizmowi odpowiednich składników i przede wszystkim przyjmujesz mniej energii niż potrzebujesz.
_________________ w nowym roku osiągnę wszystko co chcę!
Moim zdaniem jak już machasz hantlami to 4 serie na daną partię mniej się nie stosuje w ćwiczeniach i nie wykonuj z takim rozrzutem 10-8-5 jak już to np 10-10-8-8 lub 8-8-6-6 ciężary we własnym zakresie. Tak z doświadczenia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum