Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zmusić się do ćwiczeń?
Autor Wiadomość
brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2011 23:27   

po cwiczeniach genialnie sie czuje psychicznie ale mnie motywuje wieksza grupa wiec chodze na aerobic :-)

zdrowymarcin 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2011 21:11   

Ja mam ćwiczenia 5 dni w tygodniu w pracy przy recznym rozładunku kontenerów :mrgreen:

Pozatym dziś w pracy myślałem nad tym całym odchudzaniem i doszedłem do takiej oto konkluzji:

Albo całkowita zmiana stylu życia (żywienia i ruch) albo te wszystkie zrywy z dietami i ćwiczeniami to sprzedawanie marzeń.

A zmuszanie się do ćwiczeń- tego kompletnie nie rozumiem :hmmm:

Wszystkie diety, ćwiczenia, tabletki , suplementy diety to sprzedawanie mażeń jeśli nie chcemy zmienić stylu życia.

A producenci specyfików wiedzą o tym że mnóstwo ludzi chce świetnie wyglądać bez wyżeczeń wiec ... sory ale wg mnie to gruszki na wierzbie.

Sorki że sie tak rozpisałem ale musiałem to z siebie wyrzucić :roll:

ODCHUDZANIE BLOG

Ostatnio zmieniony przez zdrowymarcin Czw 07 Kwi, 2011 21:17, w całości zmieniany 1 raz  

brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2011 21:45   

zdrowymarcin, wybacz najmocniej moją ingerencję, ale nie "doszłem" a "doszedłem"- przepraszam...zboczenie zawodowe ;-)
A wracając do tematu odchudzania to dieta nie jest okresem w życiu, tylko dożywotnią zmianą sposobu życia.

zdrowymarcin 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2011 21:16   

brunecia napisał/a:
zdrowymarcin, wybacz najmocniej moją ingerencję, ale nie "doszłem" a "doszedłem"- przepraszam...zboczenie zawodowe ;-)
A wracając do tematu odchudzania to dieta nie jest okresem w życiu, tylko dożywotnią zmianą sposobu życia.

Wybaczam zboczenie zawodowe :icecream:

Właśnie o tym piszę, że diety okresowe np 2 tygodniowe to swojego rodzaju anomalie w naszym stylu odżywiania.

Dwadzieścia lub trzydzieści lat odżywiania się w dany sposób zapisuje w naszych matrycach smaki, zapachy, nawyki i tego sie nie zmieni w dwa tygodnie czy miesiące.

Albo wszystko zmieniamy albo nic z tego.

Może mało wiem na temat odchudzania, zdrowego stylu odżywiania się ale tak to widzę i czuję.

Pozdrawiam

ODCHUDZANIE BLOG

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2011 21:26   

zdrowymarcin napisał/a:
Albo wszystko zmieniamy albo nic z tego.
tak ,owszem tylko że odchudzenie się to dopiero pierwszy etap ,utrzymanie wagi ,czyli zmiana stylu życia to już inna bajka ...a takie pytanko?znacie kogoś ,z celebrytów chociazby ,czy ze swego otoczenia kto schudł i wage trzyma przez jakiś tam długi okres czasu???????

zdrowymarcin 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2011 21:38   

Ania Mucha się odchudzała.

http://polki.pl/diety_gwiazd_artykul,10013582.html

ODCHUDZANIE BLOG

brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2011 23:18   

Za przykład który potwierdza tezę shashua podam Ewę Bem. Raz chudnie raz tyje i tak w koło Macieju. Uważam, że do zmiany stylu życia trzeba dorosnąć. Bo ile widzimy młodych szczególnie kobiet które myślą, że jak sobie zrobią kopenhaską czy kapuścianą i przez 2 tygodnie będa się żywić niczym to skutecznie i trwale schudną. Niestety nie myślą one o tym, że mogą sobie ładnie rozbić m.in hormony co prowadzi do zatrzymania okresu i innych mało przyjemnych spraw babskich :-/ A wiele razy widziałam i z resztą jak byłam młodsza to też tak robiłam, że przez kilka tygodni katowałam się i chudłam a potem po skończeniu diety szłam na kebab i szybko nadrabiałam :-/

Paulina76 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 12:20   

Po trosze zgadzam się z opiniami, że skuteczne chudnięcie, bez ciągłego efektu jo-jo, to jest sztuką przestawienia się na inny tryb jedzenia i trybu życia (bo trzeba sie jednak regularnie ruszać). Ale też rozumiem osoby, dla których to jest baaardzo trudne - z wielu powodów.
Ale chciałam jeszcze wrócić do wątku mobilizacji do ćwiczeń. Mnie zawsze najbardziej mobilizują pierwsze efekty; kiedy widzę, że dżinsy robią się luźniejsze, a potem waga jakby drgnie trochę w dobrym kierunku. To naprawdę dodaje energii do ćwiczeń. No, i ta muzyka. Ona naprawdę potrafi nieźle nakręcać. A poza tym to fajne zajęcie na wolne chwile - wyszukiwanie sobie utworów do ćwiczeń.

brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 11:29   

Ooo tak, muzyka potrafi zdziałać cuda. Na mnie najbardziej działa muzyka której słuchałam np. podczas wakacji. KOjarzy mi się z miłymi chwilami i dostaje wiekszego powera :-)

agazurek 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 15:18   

Witam
Właściwe zmotywowanie się do ćwiczeń diety, czy też zmiany stylu życia jest kluczem do sukcesu. A ja ostatnio staram się schudnąć...tylko, że najłatwiej się odchudzać zaraz po obiedzie ;) później, jak chwyta głodek na jakieś pyszności, zaczynają się schody.
Mam świetne ćwiczenie motywujące, o którym słyszałam na szkoleniu motywacyjnym. Trzeba sobie wyobrazić najgorszą i najlepszą wersję samego siebie. Na przykład jeżeli chce się schudnąć, trzeba wyobrazić sobie siebie jako tłustą, wielką krowę, która wiecznie spocona toczy się po chodniku odstraszając wszystkich wokół a następnie wyobrazić sobie siebie jako piękną modelkę, za którą biegną tłumy przystojniaków śliniących się wręcz na nasz widok :) Im barwniejsze wyobrażenie i bardziej przesadzone, tym lepiej. Ćwiczenie stymulujące naszą podświadomość naprawdę działa, a widok mnie w moich wyobrażeniach jako tej tłustej...skutecznie motywuje mnie do ćwiczeń i diety. Fascynuje mnie ludzka podświadomość i psychika i staram się wykorzystać je do osiągnięcia sukcesu. A efekty? - ja schudłam 14 kilogramów...a to dopiero początek :)
Pozdrawiam i życzę sukcesów :)

Lucjan 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 13:31   

Mój sposób - umówić się z kimś :tongue: Jak już jestem dogadany z kumplem na squasha, no to muszę iść, nie ma rady, sam ze sobą nie zagra :P Można się też umówić np. na wspólne bieganie i nawzajem się motywować i wyciągać z domu.

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 13:41   

Świetne pomysły no i prawda jest taka,że jeżeli umówisz się na jakokolwiek sport czy siłownię z kimś to wtedy sama świadomość,że nie możesz wystawić tej drugiej osoby pomaga Ci w kontynuowaniu tego :-)

Lucjan 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 13:45   

Anja, no właśnie o to chodzi :) Samemu to można sobie odpuścić, ale jak się z kimś umówisz, to głupio potem to odwołać... :roll: A najlepiej jeszcze mieć taką osobę, która zrobi awanturę, jak chcesz się wycofac, wtedy nie da rady uciec ;)

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 13:52   

Lucjan napisał/a:
A najlepiej jeszcze mieć taką osobę, która zrobi awanturę, jak chcesz się wycofac, wtedy nie da rady uciec ;)
dokładnie :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: masz absolutną rację :-> :-> :->

Lucjan 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 15:31   

Anja napisał/a:
Lucjan napisał/a:
A najlepiej jeszcze mieć taką osobę, która zrobi awanturę, jak chcesz się wycofac, wtedy nie da rady uciec ;)
dokładnie :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: masz absolutną rację :-> :-> :->

Ale to trzeba mieć taki wulkan energii pod ręką, najgorzej, jak dobiorą się dwie osoby, które właśnie będą si ę namawiać do odpuszczania... :P Bo dziś pada (czyt. kropi), jest za gorąco, jutro muszę wstać godzinę wcześniej, dziś nowy odcinek serialu itp. ... :-/

Odpowiedz do tematu