Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
[odchudzanie] Może Wy mi pomożecie...
Autor Wiadomość
michelle1992 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009 23:19   [odchudzanie] Może Wy mi pomożecie...

A więc witam.
Dokładnie godzinę temu znalazłam to forum szukając kolejnej diety "cud". hehe. naiwność i głupota.
Mam 17 lat, od 2 lat chodzę do dietetyczki i od 6 do endokrynologa (niedoczynność tarczycy).
Rzecz w tym że nie bardzo mogę schudnąć - dietetyczka zaleca odstawić słodycze i zmniejszyć racje ale no cóż, nie pomaga mi to za bardzo a nie mogę stosować diet (ze względu na wiek niby).

Moja historia z odchudzaniem zaczęła się jak miałam 10 lat.
Byłam otyłym dzieckiem - i tak mi zostało już do dziś.

Mama jeździła po lekarzach którzy patrzyli bezradnie mówiąc "wyrośnie z tego".Nie wyrosłam.
Obecnie mam 158cm wzrostu i ważę 69kg.

Staram się odchudzać na własną rękę ale no cóż - z powodu braku wsparcia w rodzinie i mojej słabej psychiki każde próby kończą się fiaskiem.

Kochana rodzinka wyśmiewa się ze mnie, ja to bardzo przezywam no i kończy się objadaniem smutków. Nie mam w nikim wsparcia jeśli chodzi o odchudzanie - no o inne rzeczy też.

Jestem osobą dosyć aktywną - lubię ruch chociaż szybko się męczę. Jazda konna, siatkówka, rower - nie migam się od ćwiczenia na wf czy od okazyjnego wypadu na basen (chociaż wstydzę się rozebrać ;/)
Codziennie chodze na spacery z psem.

Zrezygnowałam już z fast foodów i słodyczy - jem tylko okazjonalnie i w bardzo małych ilościach. Nie wiele to daje a ja nie mam pomysłu na jadłospis. Chciałabym konkretne pomysły jak komponować posiłki, może jakąś dietę którą mogłybyście mi polecić.

Jestem skłonna do wyrzeczeń i bardzo zależy mi aby ZDROWO zgubić mój nadmiar wagi.
Nie chcę się borykać z efektem jojo jak to było do teraz.

Proszę o pomoc i wsparcie.

Michasia.

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 12:58   

Michasia witam i widzę że z Ciebie nie jakas postrzelona ale trzeźwo mysląca osóbka :clap2: i ja ,zanim cokolwiek poradzę chciałabym wiedzieć jak wygląda Twój jadłospis normalny codzienny ,np co zjadasz w ciągu dnia-wszystko łącznie z piciem OK? :witam:

syla19799 
Dietowa szycha

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 14:04   

michelle1992, witam cie serdecznie i zachecam do zdrowego odzywiania oraz do tego zebs w siebie uwierzyla wspolnie damy rade :thumbsup: :thumbsup:

michelle1992 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 15:01   

dziękuję że znalazły się osóbki które chcą mi pomóc, jestem bardzo wdzięczna :*
a więc tak:
wstaję koło godziny 6.
o 6:15 jem śniadanie - zazwyczaj jest to 5 łyżek płatków kukurydzianych, zalane 150ml mleka, czasem zjem kromkę chleba z twarożkiem czy wypiję tylko gorące kakao (niesłodzone)

koło godziny 10 jem IIśniadanie - jakiś owoc najczęściej albo jogurt

o 14 mam obiad - jeśli jestem poza domem (często wracam do domu o 17-18) to jest to bułka z jakąś wędliną + pomidor czy ogórek
a w domu to wiadomo - zależy co mama ma ugotowane.

między 18-19 mam kolacje - i tu najczęściej sobie jakąś sałatkę zrobię czy coś w tym typie.

Przez cały dzień popijam wodę gazowaną lub niegazowaną, zieloną herbatę(bez cukru), tylko jak źle się czuję to mam rozrzedzony sok owocowy. potrafię wszystkiego wypić nawet 2 litry przez cały dzień.

I w sumie to by było na tyle.

slonko2544 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 21:01   

michelle1992, witam :wave:

HoodiaGordonii 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 22:06   

Pamiętaj,że coś takiego jak "dieta cud" w praktyce w ogóle nie istnieje. Aby schudnąć potrzeba czasu oraz własnej pracy. Próbowałaś już tabletek odchudzajacych?

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Sro 16 Cze, 2010 10:25   

HoodiaGordonii napisał/a:
Próbowałaś już tabletek odchudzajacych?
co to za jakaś nagonka na tabletki odchudzające?HoodiaGordonii, coś sprzedajesz? ostrzegam ,jak dojdzie mi jakiś sygnał od kogokolwiek że rozsyłasz pv z ofertą - :ostrzeżenie:

Odpowiedz do tematu