Postanowiłem założyć tutaj konto, by dowiedzieć się od was rzeczy, które mnie bardzo interesują.
W tym roku ukończyłem studia na PP - radość w sercu coś pięknego. Niestety, 5 lat studiowania bardzo źle wpłynęło na moją sylwetkę :(. Kiedyś uprawiałem bardzo dużo sportu - głównie piłka nożna. Byłem przez długi czas chol***ie chudy - dość wspomnieć, że przy 181cm ważyłem 70 kg:O (Nie)stety, ten stan rzeczy, podczas studiowania bardzo się zmienił - nieregularne jedzenie posiłków, mnóstwo fast foodów i alkohol "dzień w dzień" spowodował, że roztyłem się aż do 100 kg!! - w szczególności miało to miejsce na 4 i 5 roku, czyli odpowiednio 2 lata i rok temu. W związku z tym, postanowiłem coś z tym zrobić - bo nie podobają mi się moje damskie piersi i brzuch jak u kobiety ciężarnej - nie, nie, nie!
W akcie desperacji postanowiłem ograniczyć jedzenie do minimum - bez sensu, bo to zwalnia proces metabolizmu, nie o to chodzi.
Postanowiłem wrócić do sportu - słusznie :) Chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię. Niestety, tutaj pojawił się problem. Większość moich kolegów robi wszystko, żeby przybrać na masie i zamienić ją na mięśnie. Ja za to potrzebuję zupełnie odwrotnej drogi - masę już mam, chciałbym ją zrzucić!! Nie mogę nie jeść, bo wtedy nie mam sił na ćwiczenia. W związku z tym pytanie - jak powinna wyglądać moja dieta?! Drugie pytanie, jak odnosić się do wskaźnika BMI? - sztywno?!
Obecnie mam 186 cm wzrostu i 97kg wagi.
Wszystkim, którzy ze chcą się ze mną podzielić swoim doświadczenie, tudzież wiedzą - serdecznie dziękuję!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum