nie tyle
czy jest ktos na tym forum kto byl na glodowce ja jako osoba interesujaca sie dietami nigdy nie przeprowadzalam na sobie glodowki problem w tym ze teraz tego nie zrobie najpierw chce sprawdzic czy dieta nielaczenia jest skuteczna a kiedy juz odzwyczaje sie od zlych nawykow zrezygnuje ze slodyczy fast foodow wtedy napewno zaczne przygotowania do glodowki plis jest tam kto?
Ja osobiscie nie stosowalam głodowki ale moj brat tak. Trwala ona u niego kilka dni , nie wiem dokladnie ile bo to bylo z 3 miesiace temu.Z tego co mowil i co zauwazylam nie przyniosla zadnych nieporzadanych efektow jojo , schudl jakies 3-4 kg .Dla niego byl to poprostu sposob na szybsze zrzucenie kilkogramow . Po niej zaczal jesc powiedzmy jeden lekki posilek przez 2-3dni , nastepnie dolozyl obiad . Obecnie odchudza sie nadal . Ja nie zastosowalam tej diety z kilku powodow : nie mialam na tyle silnej woli , jest ogolne oslabienie ogranizmu a wreszcie po 3 lubie jesc i perspektywa niejedzenia wydawala mi sie nierealna
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 22:39
ja sama nie stosowałam, ale słyszałam wiele dobrego o głodówce nie tyle odchudzającej co oczyszczającej organizm z toksyn. Dowiem się więcej od znajomej, która jest świetnie wyedukowana w tym temacie i napiszę :)
Osobiście nie stosowałam nigdy głodówki i z tego, co wiem, istnieje wiele przeciwwskazań do stosowania tego typu praktyk. Po pierwsze głodówka osłabia i nie jest wskazana przy wielu problemach zdrowotnych. Osobiście nie podjęłabym się czegoś takiego - nie wiem, czy można normalnie funkcjonować nie jedząc niczego - nawet przez krótki czas.
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 22:11
oczywiście, nie każdy może ją stosować. Zwłaszcza jeśli jest chory, np. na cukrzycę, nerki czy inne choroby metaboliczne. Ale u zdrowych osób dobrze przeprowadzona głodówka może mieć pozytywne efekty :)
posty to jedynie w celach religijnych i aby wzmocnić psychike... ale zeby niedostarczanie organizmowi pożywienia było dla niego dobre? Wątpliwe. To jakby próbować jechać samochodem i nie wlewać do niego benzyny...
tak ja to widzę... chyba że dacie źródło gdzie sie podpisał jakiś docent lub lekarz... to chętnie przestudiuje :)
stosowałam głodówkę przez 5 dni. Naprawdę czułam się dobrze. Gorzej, że po wyjściu z głodówki za szybko przestawiłam się na normalne jedzenie. Dlatego przestrzegam - jeśli już ją podejmować to tylko według ściśle określonych zasad.
_________________ w nowym roku osiągnę wszystko co chcę!
Nie wiem jaka głodówka i dla kogo miałaby być dobra. Jeśli chodzi o oczyszczenie organizmu z toksyn - to albo dużo warzyw, albo jakieś DOBRE herbatki oczyszczające. Jeśli efektem będzie kilkukrotna wizyta w toalecie, to znaczy że działa i organizm się czyści. Efekt ten mają osoby bardzo zanieczyszczone toksynami.
A duża ilość toksyn w organizmie może być przyczyną rozregulowania układu trawiennego i co za tym idzie - kiepskich wyników w odchudzaniu, lub też świetnych wyników w przybieraniu na wadze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum