Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 11:27 Brown Eyed Girl zaczyna:)
Witajcie,
za namową forumowiczki postanowiłam i ja napisać swoją historię odchudzania.
Najpierw o sobie ,
mam na imię Nian, mam 23 lata i waże 67 kg przy wzroście 165 cm. przez ostatnie 2 lata przytyłam 7 kg przez własną głupote- zaczęłam sie objadać spaghetti i fast foodami- poza tym ze wsi przeprowadziłam sie do miasta- więc to też robi swoje- zupełny brak ruchu , pokonywanie małych odległości komunikacją miejską itp.
ale koniec tego:)
postanowiłam coś z tym zrobic, bo nie moge już na siebie patrzeć.
postanowiłam odżywiać się w ten sposób:
ok 8 - śniadanie- musli
ok 9 kawa bez cukru
ok12 serek wiejski ( do tego kabanosy, pomidor- nie zawsze) i jakiś owoc np. 3 mandarynki
ok 15 jogurt pitny - duży i kawka
ok 17-18 - obiad gotowana pierś z kurczaka, albo kurczak z warzywami na patelnie, albo rybka
między 18- 20 2 herbaty czerwone
ciekawe czy coś da rade na taki jadłospisie zrzucić,
a poza tym bedę sie starala na pieszo do pracy i trochę skakanki
brawo brawo ;) grunt to postanowić i się tym pochwalić ;) bo jelsi wiesz że inni czekają na Twoje rezultaty jakoś większa mobilizacja ;d tak więc powodzenia ;d
no i wczoraj zjadłam 4 albo 5 cukierków czekoladowych:(, ale w sumie nie jest zle, lepiej zjeść te 4 czy 5 niż potem cała czekolade.
a wogole wpadałam na pomysł że będę jadła 1 cukierka czekoladowego na 2 dni. dalam już je mojemu chłopakowi żeby mi wydzielał: bo wiem jakby było z moją samodyscypliną:(
no dokładnie dzisiaj dzień bez słodkości:)
jutro bedzie jeden cukiereczek;)
tak pomyslałam ze chyba nie ma sensu katować się jakimis niedobrymi odiadami, teraz po prostu będę jadła normalny tyle że połowę- okrojoną z ziemiaków których i tak nie jem prawie, zrezygnuje z ryżu i makaronu.
i nie wiem dlaczego ale okdąd mieszkam w mieście przestałam jesc chleb- tzn. jem ale może raz na 2 tyg
Pomogła: 7 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 1565
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008 13:16
no niestety tak to już bywa... mączarnia przy ćwiczeniach odmawianie sobie smakołyków a na wadze 1 kg mniej lub wcale znam to z mojego przykładu ale nie martw się w końcu ubadzie ci troszkę ciałka
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008 13:29
Witaj Brown Eyed Girl na naszym forumku Fajnie, że zdecydowałaś się na założenie swojego bloga. Fakt, że codziennie piszesz o swoich sukcesach i porażkach (każdemu zdarzają się słodkie wpadki) ogromnie mobilizuje. I na pewno możesz liczyć na nasze wsparcie. Dietka zapowiada się świetnie. Zobaczysz na efekty nie będziesz musiała długo czekać. Tylko pamiętaj o piciu wody.
Tak trzymaj. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum