Wysłany: Nie 12 Sie, 2007 12:17 Chcę być zgrabną mamą
Witam i gorąco proszę o wsparcie. Nie pierwszy raz piszę taki pamiętnik. Moja walka z kilogramami a właściwie z moimi pokusami " jedzeniowymi" trwa już 6 miesięcy. Teraz baardzo chciałabym aby wreszcie się udało. Nie umiem sobie poradzić z wieczornym podjadaniem i nie mogę zmobilizować się do ćwiczeń . Te dwie słabości chcę wreszcie pokonać. Może zasady których będę się trzymać:
1.Nie podjadać między posiłkami
2.Ćwiczyć
3.Zrezygnować ze słodyczy, smażonego, ziemniaków, makaronu, chleba
4. Nie jeść po 18-stej
5. Zdrowo się odżywiać
6. Jeść więcej warzyw i owoców
7. Pić wodę niegoazowaną
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8848
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 15:13
trzymam kciuki , nie lubisz ćwiczeń ja też ale masz dzieciaczka z którym mozesz dużo spacerować a to już coś , na wieczorne podjadanie naszykuj sobie marchewkę , ogórka i chrup
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 20:35
i tak anulka trzymaj właśnie zeby nie myśleć o jedzeniu dobrze jest się czymś zająć a jescze lepiej jak są to ćwiczenia i dobrze jest wypić szklankę wody jak mamy na coś ochotę
Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 15364 Skąd: rodem z piekła;)
Wysłany: Wto 14 Sie, 2007 08:58
anulka ja tez jak jestem glodna piję wode albo herbate i robi mi sie jakoś tak lzej:) fajnie,że się przełamałaś do cwiczeń trzymam za Ciebie kciuki i mocno kibicuje:)
Wiek: 33 Dołączyła: 14 Sie 2007 Posty: 142 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro 15 Sie, 2007 15:21
Hejka dziewczyny ,ja tez sie o tym przekonalam nie ma jak ,woda albo herbatka na głód!!wlasnie stoja przede mna 2 litry niegazowanej wody i popijam co chwilke!!!Fajnie jest tu z wami jak sie to wszystko czyta to sie jesc odechciewa hehe :)
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 14:17
Kiedyś postanowiłam sobie że do pierwszych urodzin mojego synka schudnę i będę zgrabną mamą. Urodziny Miłoszka są jutro a mi się nie udało:( Jutro też będzie imprezka i jedzonko:( Więc co mam zrobić??? Postanowiłam sobie więc że od poniedziałku żeby się paliło i waliło ja biorę się za siebie!!! Wstyd mi przed samą sobą. Będę pisała wszytko co zjem , może to mi pomoże. Trzymajcie kciuki!!! PROSZĘ Może macie dla mnie jakieś rady? Będę baaardzo wdzięczna
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 14:51
Anulka , nie ma co się łamać nie udało się na urodzinki ale te 8 kg, które chcesz zgubic uda ci się szybciutko , ja moje 12 kg, zgubiłam w 5 mcy, boisz się imprezy ale można wszystko przeżyć przecież nie trzeba się objadać , wkładaj sobie na talezyk o co najmniej połowe mniej niż normalnie byś zjadła , wybieraj potrawy mniej kaloryczne , pij duzo wody przede wszystkim zanim coś zjesz postaraj sie wypić szklanke wody niegazowanej , oczywiście nie duszkiem bo przeleci i nic nie poczujesz , pij małymi łykami wtedy poczujesz sie pełniejsza i na pewno mniej zjesz , a od poniedziałku trzymam kciuki za ciebie i będę cię wspierała , pamiętaj że jeśli czegoś bardzo chcemy to musi się udać , czego tobie zyczę z całego serca :-D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum