Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 06:46 Ochudzanie czas zacząć !! (5kg)
No to tak mam 15 lat i ważę jakieś 57kg. Moim marzeniem jest zejście do wagi 52. Założyłam bloga ponieważ na pewno z wami lepiej mi będzie schudnąć. Poszukuje motywacji od Was. Proszę was także abyście mi doradziły co jeść i w jakich ilościach.! oraz jakie ćwiczonka mam wykonywać. Co jakiś czas będę pisałą jak mi idzie to moje RACJONALNE odchudzanko.
Witaj girl,
motywacje u nas napewno zajdziesz, jesteś w takim wieku, że to nie bedzie takie trudne. Ale wręcz nie wskazane jest zbyt intensywne odchudzanie. Rosniesz, dojrzewasz w tej chwili i koniecznie musisz dbać raczej o dobre odżywianie, tak żeby nie zabrakło w Twojej diecie żadnych witamin. Napewno ryby, sery, owoce i warzywa to produkty, których nie można ograniczać. Proponowałabym Tobie zmienić tryb życiaj tj: koniecznie więcej ruchu (może to być wieczorny spacer z mamą), i ograniczenie do minimum słodyczy i napoi gazowanych (najlepiej wogóle nie pić). Ograniczyć pieczywo i jeść tylko ciemne, np żytnie, razowiec, czy bułka grahamka.
Bez żadnych konsekwencji ubocznych na pewno waga zleci po jakim czasie w dół.
5 kg to naprawde nie jest dużo.
powodzenia
Wysłany: Pon 27 Paź, 2008 15:04
czy ja wiem czy to tak dużo szczególnie na osobę w Twoi wieku, powinnaś zjeść kolację, potem jak organizm dostanie więcej jutro to to zmagazynuje bo sie będzie bał, że znów przez np 7 godzin nie dostanie jedzenia
Pomogła: 7 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 1565
Wysłany: Pon 27 Paź, 2008 21:47
Girl napisał/a:
postaram się jeść małe kolacje wieczorkiem
no i to mi się podoba
A jedzonka tyć przymało... Nie musisz tak drastycznie zmniejszać menu i rezygnować z kolacji lunaa91, ma racje twój organizm zacznie magazynować wic nie będziesz chudła... a tego przecież nie chcemy
Wysłany: Wto 28 Paź, 2008 08:15
Girl, witaj na forumku
Motywację u nas na pewno znajdziesz i taka mała prośba od modernizatora-nie pisz posta pod postem bo to niezgodne z netykietą forum.KOrzystaj z funkcji ''Edytuj'' w prawym górnym rogu
Hmmm... no niewiem sama juz czy to dużo czy mało. No to tak zjadłam :
*I śniadanie 2 kromki chleba z szynka
*II śniadanie 2 pączki (ochrzańcie mnie ale nie mogłam się powstrzymać:) :/
*obiad ogórkowa
*jogurt
*kilka ciasteczek suchych z wiśnią
*II śniadanie 2 pączki (ochrzańcie mnie ale nie mogłam się powstrzymać:) :/
No to chyba nalezy ci się porządny ochrzan
Girl napisał/a:
*kilka ciasteczek suchych z wiśnią
jak by pączków było za mało
Girl napisał/a:
Do tego 1.5 h spacerowania i 60 brzuszków
Rehabilitacja za ciastka ale za pączki
Pączki to puste kalorie od 250 do 400 (różne żródła) ma jeden Żeby mi to było ostatni raz. ale nie łam się potknieciami i postaraj sie wytrwać w swoich postanowieniach co nie zmienia faktu ze za pączki
Ostatnio zmieniony przez noembra Wto 28 Paź, 2008 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum