Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Wto 10 Kwi, 2012 14:03
piękne-nowe życie
Autor Wiadomość
gerbera 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 12 Kwi, 2011 19:01   piękne-nowe życie

witam serdecznie
jestem Monika i właśnie przygotowuję się do matury... w pewnym momencie mojego życia zauważyłam straszną rzecz- tyję. teraz jestem w kropce, rok ubiegły był dla mnie bardzo cięzki, przytyłam prawie 15 kg...teraz tkwię w wadze 73 kg i jest mi bardzo z tym źle. Mam 19 lat jestem młoda i całe życie na diecie. Odchudzam się od września tamtego roku.. wtedy ważyłam już prawie 80 kg... ostatnio na bilansie było 72, znaowu zaczęłam próby i wwaga wzrosła.... powoli nie mam siły... liczę kalorie, wszystko zapisuję i tyję.... na ćwiczenia nie mam za bardzo czasu... proszę o rady.. każda pomoc jest dobra
pozostawiam swoje wymiary
biust ok 105
talia 83
brzuch pepek 90
brzuch na dole 95
pupa 100
udo 50
wzrost 171
jak widac rewelacji nie ma
czy macie moze jakieś sprawdzone metody na pozbycie się brzucha i biustu... to są dwa elementy mojego ciała, które nie raz i nie dwa przysporzyły mi płaczu i nieprzespanych nocy

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odp
Monika

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 12 Kwi, 2011 19:41   

wiesz ja mysle że chleb to taki powód rosnącego brzucha-zauwaz-nie jedz na kolacje chleba tylko białko i po tyg.juz zaobserwujesz ze bedzie mniejszy-ja tak mam
jestes młoda-postaw na warzywa owoce jogurty ogranicz węglowodany i mysle ze szybko bedzie efekt..no i ruch do szkoły pieszo, albo rowerek w ramach relaxu!!! uda sie zobaczysz

asina 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 16:40   

Ja też w tym roku piszę maturę i mam podobny kłopot . Przez ostatnie 1,5 roku zajadałam smutki i stresy i skończyło się tak , że przez kompleksy związane z przytyciem skończyłam z życiem towarzyskim . W końcu wzięłam się w garść i zaczęłam kontrolować to co jem . Teraz mam 8 kilogramów mniej i czuję się o niebo lepiej .

Proponuję więcej pić i skończyć z jedzeniem po 19 . Poza tym nie smażyć tylko gotować albo grillować ;-) a co ćwiczeń to ja póki co też nie mam na razie czasu , ale obiecałam sobie , że po maturze zacznę wykorzystywać rower .

Razem damy radę ! Pisz jak Ci idzie , będę zaglądać :mrgreen:

Ps. a na brzuch może 6 Weidera ? Efekty murowane , tylko wysiłku sporo . Ale dla chcącego nic trudnego . :-)

gerbera 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 19:23   

witam bardzo dziękuję za rady ;*
jeśli chodzi o chleb to prawie w ogóle nie jem, a jak już to maksymalnie 2 kromki ...
dzisiaj miałam bardzo fajny dzień .. w szkole spędziłam aż godzinę xD
rozpiska
śniadanie miseczka zaparzonych płatków owsianych z 3 łyzkami serka homogenizowanego truskawkowego
obiad talerz kaszy jęczmiennej z kukurydzą i łyzką naturalnego serka homogenizowanego
podwieczorek 6 kostek albo 9 nie pamiętam czekolady białej (nie mogłam sie oprzec i to mój błąd)
kromka ciemnego chleba z serem żółtym
kolacja (o godz18) placuszki z jajka i płatków owsianych, dip z serka naturalnego homo , ketchupu i pieczarki surowe wszystko oczywiście na ostro ;D

zaczęłam ostatnio brać AsystorSlim .. troszkę mi przyhamował apetyt ;) miałam ostatnio z tym problem :(

Asina, spróbuję od dzisiaj 6, kiedyś robiłam , ale mi się nudziło ....razem będzie lepiej ..
myślałam ostatnio nad zakupem skakanki;)

asina 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2011 21:27   

Skakanka ? Świetny pomysł , tylko niestety nie dla mnie , bo sąsiedzi z dołu już wystarczająco mają mnie dość :diabel:

A co do tabletek , to chyba mimo wszystko bałabym się skutków ubocznych , bo różne dziwne historie słyszałam . Brałaś już wcześniej jakieś ? Pomagały ?

JAZOO 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2011 07:57   

gerbera, witam Cię na forum, fajnie że jesteś , ale już na wstępie nie radził bym osobiście stosowania suplementów itp. Według mnie lepiej w sposób naturalny, spokojnie i systematycznie, może i wolno, ale bezpieczniej. Chemia ma to do siebie że przyspiesza , ale też po przerwaniu stosowania jeszcze szybciej wraca wszystko :geek:
Wierz ę tez ze i Ty i Asina , z egzaminem maturalnym poradzicie sobie bez dwóch zdań, a i z życiowym problemem wagowym tak samo - i to bez zająknięcia :thumbsup: :thumbsup: :mrgreen:

gerbera 
Nieśmiałek

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2011 19:34   

hejka :D
ja skaczę w piwnicy ;Dtak około 20 minut, kupiłam skakanka jest z licznikiem więc wyskakuję 1000 podskoków + 15 minut innych ćwiczeń+bieganie po schodach.. rozkładam posiłki na 5 małych porcji + coś małego słodkiego by życie miało jeszcze jakiś kolor :diabel:
aa pije dużo, woda z cytryną polecam każdemu na zabicie glodu

jeśli chodzi o suplementy to już wiele razy brałam chrom bcla, linea itp.. zawsze pomagały mi w poczatkowej fazie, gdy ciężko wbić sie rytm odchudzania, gdy muszę zmniejszyć żołądek ...

JAZOO wielkie dzięki za miłe słowa :lovers: do matury jeszcze 19 dni... :blink: jakoś za szybko mi to zlecialo

Asina daj znac co u Ciebie ;)

JAZOO 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 11:47   

gerbera, Jak wyniki wstępne na maturze ? :hmmm: Poza tym na pewno stres spowoduje że stracisz troszkę , no chyba że zajadasz go, a wtedy przetrzepiemy ... :po dupsku:
:mrgreen: :thumbsup:

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:29   

A ja na zabicie głodu zielona herbate polecam

Clarin 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 18 Maj, 2011 00:01   

JAZOO napisał/a:
na wstępie nie radził bym osobiście stosowania suplementów itp. Według mnie lepiej w sposób naturalny, spokojnie i systematycznie, może i wolno, ale bezpieczniej. Chemia ma to do siebie że przyspiesza , ale też po przerwaniu stosowania jeszcze szybciej wraca wszystko :geek:

po stosowaniu roznych tego typu specyfikow zgadzam sie calkowicie z JAZOO.

brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 11:41   

no i nam się koleżanka zgubiła....

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 18:34   

może kuje ;-)

brunecia 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 21:50   

ale matury chyba już się skończyły....chociaz moge sie mylic

gerbera 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 18:58   

witam dziękuję za zainteresowanie moją osobą ;D
jeśli chodzi o matury to we wtorek miałam ostatni dzień ;P
pochwalę się bo jest czym:niemiecki podstawa 20/20, niemiecki rozszerzenie 20/20, polski 18/20 -to wszystko ustne, a pisemne też raczej dobrze z tego co sprawdzałam powinnam wszystko ładnie pozaliczać , nawet matematykę, która była dla mnie koszmarem...
ostatnio szukałam pracy i od poniedziałku zaczynam
jeśli chodzi o dietę to trzymam się 72 kg z tendencją malejącą :) założyłam zdrowe podejście 5 małych posiłków, kg tygodniowo.. z ćwiczeniami ostatnio u mnie bardzo ciężko... ale za to dużo, a nawet baaardzo dużo chodzę Wrocław zdobywam spacerami , wszystko jest rozkopane i pełno przesiadek wiec spacerek :D obwody się troszkę zmieniły, ale to później podam :)
pozdrawiam :lovers:

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 20:43   

Brawo brawo!!!! wyniki super

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi