Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Wto 12 Maj, 2009 10:02
Rzuciłam palenie, teraz chcę schudnąć!
Autor Wiadomość
shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:15   

mnie sie bardzo podoba to co piszesz ,Twoje przemyślenia i wnioski-choć smutne ,to może pozwolą komus spojrzeć inaczej na to ,co robi...oby
i tak z tej przyczyny ,że mnie się tak podoba ,pupcię z fotela podniosłam po słoik i przeczytałam,że np kawa rozpuszczalna expresso( taką mam akurat) ma w porcji 1,1 kalorię :-P

AniaP 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:40   

Bardzo dziękuję! Dobrze, że nie ma kalorii, bo ja właśnie lubię rozpuszczalną i dzisiaj sobie wypiłam :) Na razie idzie nieźle, nie jem co prawda tak mało jak większość z Was, ale dużo też nie. Staram się, żeby dieta dała mi się jak najmniej we znaki, więc dziś po śniadaniu zdjadłam jeszcze:

11.00 - Kawa rozpuszczalna z mlekiem, słodzikiem i kostka czekolady - 100 kcal

14.00 - Malutki brokuł ugotowany w bulionie z łyżeczką masła, no i popijam sobie ten bulion - 200 kcal

W planach mam jeszcze:
ok. 17 jak mąż wróci: gotowany dorsz (200g), surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, ziemniak - ok 350 kcal

ok. 20 - mała kolacja, żeby w nocy nie ssał mnie żołądek, np. kromka wasy z dżemem, owoc lub mały jogurt

Z ruchem na razie tak sobie, wzięłam się za sprzątanie, ale wieczorem chcę rozpocząć z mężem 6 Weidera.

Mam taki problem: nie mogę po rzuceniu palenia pobudzić przemiany materii: od 2 tyg. piję herbatki na trawienie i nic, w toalecie bywam raz na kilka dni :(... może macie jakiś sposób?

Pozdrawiam :)

shashua 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 16:02   

AniaP napisał/a:
herbatki na trawienie i nic, w toalecie bywam raz na kilka dni :(... może macie jakiś sposób?
mój sposób to otręby -bez nich w ogóle by było nieciekawie ,one mi te sprawy zadziwiająco regulują ,kupuje granulowane smakowe:jabłkowe/śliwkowe/żurawinkowe,one bogate w błonnik więc pomagaja i na przemiane materii ,i na trawienie :-)

AniaP 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 16:20   

O, na pewno spróbuję ;-) Gdzie je można kupić? Jesz je na sucho czy np. z jogurtem, w jakich ilościach, rano czy wieczorem? :mrgreen:

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 17:08   

AniaP napisał/a:
herbatki na trawienie i nic, w toalecie bywam raz na kilka dni :(... może macie jakiś sposób?
Na mnie działa kawa i mleko.
AniaP napisał/a:
Gdzie je można kupić? Jesz je na sucho czy np. z jogurtem, w jakich ilościach, rano czy wieczorem?

To może ja odpowiem. Otręby można kupić w każdym supermarkecie. Otręby granulowane są : jabłkowe, śliwkowe i żurawinowe. Kosztują niecałe trzy złote. Dobrze smakują zarówno z jogurtem jak i na sucho. Osobiście jadam je na sucho a dopiero potem jogurt bo połączone razem mi nie smakują. Musisz popróbować. Przy dietce wysoko błonnikowej trzeba sporo pić wody.

Nie polecam otrąb niegranulowanych bo smakują jak wióry i są niedobre.

alllga 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 18:02   

gratuluję rzucenia palenia, szczególnie po tak długim czasie, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za dietkę :)

Anusiak napisał/a:
Nie polecam otrąb niegranulowanych bo smakują jak wióry i są niedobre.

a ja właśnie takie lubię, dorzucam ostatnio jako bonus do jogurtu i do sałatek warzywnych ... :)

shashua 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 18:10   

jadam z jogurtem ,maślanka ,chyba że ścisły post ,to same z herbatką ,czasem dosypuje też zwykłych ,kwestia przyzwyczajenia ,kiedyś takiej rozpusty jak te pychotkowe granulkowane nie było :mrgreen:
te kupowane przeze mniet otręby pszenne granulowane :
http://www.sante.pl/kk18/...treby_i_zarodki

ina44 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 19:29   

otręby :hmmm: muszę tez spróbować .Dobrze Shaska że wpisałas link z obrazkami :smiech3: bo kurcze tak bym już się nie zmusiła po ostatnim zakupie otręb :smiech3: :smiech3:
AniaP, zapewniam Cię że pomoże wynalazek Szpinaka czyli sok z kapusty kiszonej :roll: :roll:
aż kilogram schudłam ;-) a problemy mam odwieczne :smiech3:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 21:28   

AniaP witam na twoim blogu :clap: :clap: :clap: i trzymam kciuki zeby kiloski polecialy
shashua napisał/a:
kawa rozpuszczalna expresso( taką mam akurat) ma w porcji 1,1 kalorię :-P
hurra,to moge pic .........mam tez rozpuszczalna :grin:
ina44 napisał/a:
zapewniam Cię że pomoże wynalazek Szpinaka czyli sok z kapusty kiszonej :roll: :roll:
aż kilogram schudłam ;-) a problemy mam odwieczne :smiech3:
inka chyba w koncu sie skusze na ten sok,zrobie czyszczenie kiszek w weekend :smiech3: :smiech3: :smiech3:

Powroty są ciężkie.
Zwłaszcza do diety...
http://www.mp4.com.pl/ind...if&teksty=16793

shashua 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 21:30   

no nie-tylko spróbuj ,chyba ni w ten??????????? :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :yikes:

AniaP 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 22:05   

Hehhe, spróbuje obu sposobów. A jak należy postępować z sokiem z kapusty? Kiedy pić? Ile? No i czy mam iść do warzywniaka i poprosić panią sprzedającą, żeby mi nalała samego soku?

Dziś zrezygnowałam z kolacji, bo nadal jestem najedzona po obiedzie, pewnie to wina tego, że zjadłam 2 ziemniaki zamiast jednego i duuuużą porcję surówki.

Mam pytanie: co jaki czas się ważycie? Ja postanowiłam, że będę się kontrolować co tydzień - w poniedziałek rano.

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 22:26   

shashua napisał/a:
no nie-tylko spróbuj ,chyba ni w ten??????????? :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :krzyczy: :yikes:
no co ty????????????tego mi jeszcze brakuje,ja i bez soku pewno w piatek bede :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:

Powroty są ciężkie.
Zwłaszcza do diety...
http://www.mp4.com.pl/ind...if&teksty=16793

AniaP 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 09:39   

O rany, zapowiada się ciężki weekend... W piątek, sobotę i niedzielę zostaliśmy zaproszeni w gości. Nie bardzo idzie odmówić, bo to imieniny albo urodziny. Towarzystwo jedzące, pijące i palące. W dodatku dawno mnie nie widzieli, a ja teraz taka gruba :placze43: Najchętniej bym się wymigała, ale nie bardzo jest jak...

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 12:23   

AniaP, nie przejmuj się na pewno wszystko będzie dobrze :lovers: Tylko musisz jedzeniowo oszukiwać :mrgreen:
Ja zawsze wymyślam,że mam grypę żołądkową :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AniaP 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 13:59   

Dzięki, może to i dobry sposób, będę musiała sobie jakoś poradzić. Najgorsze, że my świeżo po ślubie i jak zobaczą mój brzuch, że nie palę i nie piję to zaczną się komentarze wiecie jakie.

Dziś na razie zjadłam:

śniadanie: 2 kromki razowca, plasterek piersi z indyka, 2 łyżeczki gęsteko jogurtu naturalnego i 2 łyżeczki dżemu (na kanapce) mały pomidor

kawa ze słodzikiem i 2 łyżkami mleka

2 talerze! zupy grzybowej, tzn. 1 kostka bulionu, 200 g zupy mrożonej Hortexu i 2 malutkie kotleciki sojowe w tym ugotowane, to wszystko tylko 200 kcal. Zupy są ekstra :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi