Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Czw 08 Sty, 2009 14:45
tu sie bede odchudzać ))
Autor Wiadomość
jaszczurka 
Pogromca fałdek
nieco spasiona ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 08:10   

nosz. .....................znów mnie wylogowało w trakcie pisania :evil: na górze rzecz jasna to ja
jasz

[/url]

iwonek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 09:20   

cześć.
Postanowiłam, że od poniedziałku wezmę się też za tę dietę. Uzupełnię ją też witaminami no i gimnastyką. Bo na samym ograniczaniu jedzenia to musiałabym strasznie długo czekać na efekty.
To dobrze, że nieźle Ci idzie. Ciekawa jestem, jak sobie radzi Twój partner, bo z reguły mężczyźni gorzej sobie radzą z dietami, bo wcześniej więcej jedzą.
Acha czy zamiast szpinaku może być np. brokół.
Bo ja strasznie nie cierpię szpinaku :evil:
Cześć. Trzymam za Ciebie kciuki :lol:

Igła 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 12:03   

Iwonek musisz scisle trzymac sie tego co w jadlospisie inaczej ta dieta nie bedzie miała sensu ;-)
Jaszczurka gratuluje 2 dnia jeszcz tylko 11 :-D :-D

zuziaczek85
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 17:37   

Hej!
Jestem tu nowa ale mam nadzieje ze szybko sie za domowie!
Mi zostalo troche zbednych kilogramow po ciazy(jakis 12-16 przydalo by sie zrzucic),od [porodu minelo juz 10 miesiecy a ja nadal stoje w miejsu,moze jak bede miala jakies wsparcie to mi sie uda:)
zuziaczek 85

archie 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 21:47   

Ja 2 drugi dzień jestem na Zelixie- to jest to samo co meridia... tyle lat się przygotowywałam do tej decyzji żeby wziąć tabletki. Byłam na rozmowie z lekarzem rodzinnym, przepisał mi recepte- narazie na miesiac i po miesiącu do kontroli. Zobaczymy czy to działa... dam Wam znać..
pozdrawiam

jaszczurka 
Pogromca fałdek
nieco spasiona ;)

Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 08:18   

Czesc !!!!
trzeci dzien za mną !!!!
juz nie mysle tak obsesyjnie o jedzeniu - choć kuszą mnie rózne takie smakolyki a mlodszy synek to samolub nie jest i czestuje wszystkich dookoła a potem placz bo mama ani tata nie chca jesc he he
Moj chłop trzyma sie niezle - jest zdeterminowany jak diabli - w pracy smieja sie z jego "lunchów" ale tez juz jeden kolega o przepis poprosił.

iwonek zamiast szpinaku moze być brokól lub szparagi

http://www.dieta-kopenhaska.tox.pl/
popatrz sobie tam

zuziaczek85 - troszke samozaparcia a da rade - karmisz piersią ? ja w pierszej ciązy przytyłam 30 kg (byłam w podobnym wieku jak Ty teraz - 85 to rok urodzenia tak ? ) troche schudłam karmiać piersią a jak zakończyłam karmienie ograniczyłam tylko cukier i chleb i wielkość porcji i zleciała reszta
Teraz juz nie jest tak prosto ale wiek robi swoje he he - niby nie stara a organizm juz nie taki chętny do pozbywania sie tłuszczu.

archie - powodzenia ja jakoś nigdy nawet nie pomyslałam o tabletkach , co one dają?

wiem za to, że swietnie działa karnityna 1000 moja mama brała kiedyś w trakcie odchudzania ( w instytucie żywienia u dr Białkowskiej tej od kwadransowych grubasów) - schudła wtedy 24 kg

no dobra , własnie piję moja kawkę z jedna łyżeczką cukru bez mleka i muszę przyznać , że jest pyszna :-D

a i wczoraj zrobiłam sobie sałatkę z przysługujących mi na obiad rzeczy tj jajek , szynki i sałaty - było to to wysmienite , więc nie jest tak zle igła z tym smakiem ;-)

pozdrawiam Was
jasz

zuziaczek85
Gość
Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 11:55   

jaszczurka-tak 85 o rok urodzenia,karmic juz przestalam,sle nie potrasfie sie powstrzymac od slodyczy to takitudne,jestem prawdziwym lasuchem,jakis czas temu zaczelam nawet biegac,ale pojechalam do Mamy na swieta i jak juz wrocilam do swojego domku to jakos mi sie nie chcialo i do tej pory nie zaczelam:(

Musze sie jakos zmobizlizowac i wprowadzic diete,eh bedzie ciezko,ale czego sie nie robi zeby byc piekna?Myslalam zeby rozpoczac diete beztluszczowa,i moze jakies srodki badz herbatki wspomagajace?? :mrgreen:

Igła 
Nieśmiałek

Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 14:48   

Jaszczurka no to bardzoo się cieszę że ci smakuje, hehe widocznie tylko ja taka pierdoła, że na niej tzn kopenhaskiej nie dałabym rady :-? no i oczywiście życze pomyślnego skończenia tej dietki i pomyślnych rezultatów :mrgreen: tylko nas nie zawiedź :-P ohh i oczywiście przekaż swojemu "chłopowi", że także mu gratulujemy rozpoczęcia dietki i za niego też trzymamy kciuki :mrgreen: :mrgreen:

zuziaczek85
Nieśmiałek

Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 19:32   

Mam pytanie:
Czy ta dieta Kopenhaska moza byc stosowana przez wszystkich,czy tez sa jakies ograniczenia?Jestem nia zainteresowana,ale chyba ciezko jest w niej wytrzymac :-(
I jeszcze jedno pytanie,czy ona jest dobra na poczatek odchudzania,bo ja dopiero zaczynam(tzn mialam juz zaczac dawno,ale tak sie do tego zabieralam,ze szkoda slow):)

archie 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 21:20   

Hey
jaszczurka.. co do tabletek, to zawsze chciałam spróbowac ale kiedys miałam na tyle nie dużą nadwagę , zacięcie do odchudzania i mozliwości zgubienia.. a teraz to zacięcia brak, mobilizacji jeszcze bardziej a i z wiekiem to zauwazyłam że dużo trudniej gubi sie każdy kilogram:(..
Zelixa to jest to samo co meridia... działanie leku polega na zwiekszeniu posiłkowego uczucia sytości oraz zwiększeniu wydatku energetycznego, w wyniku wzmożonej termogeneyz co powoduje utrate wagi....
Biore dopiero 3 dzień i jak narzaie zaczynja mi przechodzic objawy tzw. "niepożądane".. .jakie bedą efekty to dam znac poźnie..
Lekarz mi powiedział że nie musze wprowadzac specjalnej diety bo i tak nie będę miała łaknienia... jak narazie to je mam, ale mam nadzieję że jak zjem jeszcze pare tabletek to lek zacznie działać:)...
Chociaz nie ukrywam że chciałabym nie tyle co byc na drastycznej diecie, a bardziej zmienic nawyki zywieniowe żeby po odstawieniu tabletek nie miec efektu jo-jo..dlatego weszłam na forum w poszukiwaniu pomocy, wsparcia i inspiracji..:)
pozdrawiam

jaszczurka 
Pogromca fałdek
nieco spasiona ;)

Wysłany: Sob 24 Lut, 2007 07:30   

czesc dziewczyny !
zuziaczek - tutaj sobie poczytaj http://www.dieta-kopenhaska.tox.pl/ i jak wstukasz w google to tam znajdziesz wiecej jeszcze informacji na temat tej diety - także tych zniechęcajaacych i z tego co się zdążyłam zorientować jest idealana na początek odchudzania - ja już mam żołądek jak piłka tenisowa chyba :mrgreen:

Igła - wczoraj tak mi sie chciała czegoś innego ale przypomniałam sobie Twoje zdanie :
" tylko nas nie zawiedź " to sie powstrzymałam he he znaczy sie poczułam że misje mam 8-) :mrgreen:

archie - ja wiem jak to jest z tym zacięciem do zrzucenia mojej nadwagi zbieram sie od roku najpierw myslałam ,,że samo spadnie aż trzeba było stanac z prawdą twarz w twarz - dotarło do mnie ,że albo wezme sie za siebie albo będzie coraz gorzej.

Jesatem po 4 dniu , dziś bez kawy dla mnie trudne bo mam niskie ciścnienie i jestem z deka nieprzytomna ...

a jutro impreza - trening silnej woli ale nie poddam sie

pozdr
jasz

zuziaczek85
Nieśmiałek

Wysłany: Sob 24 Lut, 2007 16:11   

Czesc!!!
Dzieki Jaszczurka za link!Juz sobie poczytalam i zdecydowalam ze rozpoczne dietke od poniedzialku:)
Tylko sie zastanawiam czy dam rade!!Moj maz stwierdzil ze nie mam szans(mam w nim niezle wspacie,co nie),ale mowi sie trudno,,jakos sobie poradze ;-) Dam wam znac jak mi idzie i licze na wsparcie przynajmniej z waszej strony:)

jaszczurka 
Pogromca fałdek
nieco spasiona ;)

Wysłany: Pon 26 Lut, 2007 07:28   

czasc !!
poniedziałek rano - po imprezie

NIE PODDAŁAM SIE !!
znaczy pewnie nie byłoby tak pieknie gdyby nie to , że na diecie jestesmy razem. Moj niemąż ma znacznie sielniejsza wole niz ja.
Tak czy inaczej szarlotka, serniczek i tort pozostały nietknięte 8-)

Jesli chodzi o wyniki diety to ja muszę przyznać jestem nieco rozczarowana schudłam tylko 2 kg (fajne i to ) natomiast moj P. 4 kg. Czuje sie lzejsza, żoładek jest malutki, brzucha nie mogę wypiąć :mrgreen: - same plusy

zuziaczek85 - powodzenia :-D

pozdr
jasz

iwonek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pon 26 Lut, 2007 08:54   

cześć dziewczyny. Od dzisiaj też jestem na diecie, przez ostatnie dni trochę ograniczałam jedzenie, żeby teraz było łatwiej. Mam nadzieję, że wytrwam. W sobotę bawiłam się we wchodzenie i schodzenie z pierwszego stopnia, no i nadwyrężyłam sobie mięsień łydki. A było to całkiem fajne no i spociłam się jak mycha. Wiecie co postanowiłam jeszcze zrobić?
Nasmarowałam sobie uda i brzuch żelem odchudzająco antycellulitowym i zawinęłam się w folię spożywczą i tak poszłam spać.Rano też byłam mokra. Zobaczymy, cz to coś pomoże. Pozdrowionka.
Gratulacje Jaszczurka!!!!!!!

jaszczurka 
Pogromca fałdek
nieco spasiona ;)

Wysłany: Wto 27 Lut, 2007 08:44   

Czesc !!

no i jak tam iwonek ?? zuziaczek ?? jak tam dietka ??

za mną juz półmetek i musze przyznać , że wczorajszy dzień był chyba najgorszy miałam ochote wszysko rzucić i najeść sie czegoś pysznego - ugotowałam dzieciom pycha obiadek , karmiałam małego i kurde posmakowałam tego obiadku :-( odrobine. mam nadzieje, że szlak tej diety nie trafił na amen.
Moja waga stopniowo sie obniża - pomalutku , a mój chłop 5 kg mniej :shock:
Tylko, że ja porzadną kupe (za przeproszeniem ) strzeliłam tydzień temu. Wczoraj wziełam xenne , dzisiaj poprawie moze bedzie lepiej. W dodatku jestem przed okresem i mam pms gigant .

Troszke chaotycznie to napisałam ...

Generalnie bede szczesliwa, jesli dzieki tej dietce zobacze na wadze 6 z przodu :-P
niewiele brakuje więc cej jak najbardziej osiągalny.

pozdr
jasz

[/url]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi