Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 20:01 potrzebuje pomocy,prosze pomozcie mi z gory dziekuje:)
Witam wszytskich bardzo serdecznie mam 18 lat,i chcialabym schudnac aa nieiwme jak to zrobic waze 72 przy wzroscie 1.67cm duzo i chcialabym schudnoc kilka kilo ale niemam pojecia jaka diete zastosowac i bardzo bym byla wdzieczna o jkaies wskazowki,mam tez kilka pytan dotyczace jak mam jesc aby nieprzybierac na wadze...i jak diete polaczyc z cwiczeniami i jaki powinny byc? ile moge schudnac przez 2 tygodnie? za wszytskie posty serdecznie dziekuje:)
Podstawą jest nie jeść po 18, nie jeść słodyczy, pić dużo wody i jesc czesto, ale w małej ilości(najlepiej ok. co 3 godz) 5 posiłków dziennie. Jeśli chodzi o ćwiczwenia to zastanów się jaką partie mięśni chcesz ćwiczyć i do roboty fajnie też jak będziesz biegać lub chodzić na spacery. Możesz zapisać się na siłownie lub chodzić na basen.
To takie podstawy ode mnie, ale poczekaj na posty innych o wieeele bardziej doświadczonych forumowiczek
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 20:39
witaj młoda :-D do tego co napisała natalii, ja dodałabym od siebie abyś ograniczyła węglowodany,tłuszcze ,jadła więcej chudego nabiału,mięsko gotowane, wędliny najlepiej drobiowe, chleb zamienić można na pełnoziarnisty lub pieczywo chrupkie , przede wszystkim dużo warzyw i owoców :-D
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11832
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 09:19
witaj młoda
to,ile schudniesz przez 2 tyg zależy od diety i tempa spalania,jeżeli ćwiczysz,ruszasz się ,organizm spala szybciej ,ale także każdy człowiek ma inny organizm,więc nie da się konkretnie powiedzieć
na naszym forum znajdziesz opisy diet,zawsze którąś dopasujesz do swoich potrzeb i upodobań ,zależy też ,jak szybko chcesz chudnąć
także ćwiczenia -każda forma ruchu jest dopuszczalna
napisz więcej o sobie ,a może będziemy potrafiły udzielić Ci konkretniejszej pomocy,
pozdrawiam
Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 15365 Skąd: rodem z piekła;)
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 09:29
mloda321, witam milusio na naszym forum.Dziewczyny Ci tu już chyba wszystko napisały no i pamiętaj,że praktycznie do każdej diety ruch jest bardzo wskazany więc jak chcesz schudnąć w dwa tygodnie to ruchu jak najwięcej
No i pisz nam jak Ci idzie...zapraszam Cię również do innych działów na naszym forum
nio postram sie dostosowac do Waszych rad i dziekuje serdecznie za wszytskie posty ja zaczynam trenowac siatkoweke(moj ulubiony sport)i własnie dzisiaj koles dal nam niezly wycisk... dzisiaj moe snaidane wygladalo tak ze wypilam goszka herbate i 2 mandarynki a obiad troche zupy i malego placka ziemniaczanego i to wszytko:)aa chcialam bym schudnac gdzies kolo 8 kg jak do tego dojde to juz bede zadowolona:)
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 16:39
wiesz ,zrzucic 8 kg to nie tak znowu dużo,możesz rozsądnie to sobie rozłożyć w czasie,aby za szybko nie chudnąc,tym bardziej ,że trenujesz i energia jest Ci potrzebna
dieta 1000 kal czy inna tego typu w twoim przypadku wydaje mi się zbyt rygorystyczna
Becia,Anja-jak myslicie?przy sporym wysiłku fizycznym...
a widzę Anja,że ty też myslisz,że tego jedzonka za malutko..,no,zgadzam się,
sniadanie 2 mandarynki?-nie bedziesz miala siły...
może lepiej jakiś jogurt,chlebek chrupki z czymś chudym
osłabniesz nam...
az sie zdziwilam tak szczerze ze wytrzymalam tak do 14:) aa teraz zjadalam kolacje i juz niemozna jesc? czy moge zjesc jakis owoc jka poczuje głod?aa patrzylam na wage i mam 71.4
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 18:08
generalnie to lepiej po 18 nie jeśc,ale jak nie wytrzymujesz,zjedz owoc,pochrup marchewke surową ,herbatkę wypij,pożuj gumę bez cukru, wode pij i staraj sie czymś zając,aby nie myśleć o jedzeniu
teraz przez ferie postaram sie trzymac sie jak najlepiej .aaa co do cwiczeni to co najlepiej propnujecie?aaa jka bym chciala te 8 kilo suchdnac to ile mi to znajmie czasu?
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 18:21
to zależy,jak bardzo jesteś zdeterminowana-w styczniu w tamtym roku od 1 do 31 schudłam dokladnie 8,8 kg
z 114,3 do 105,5
ale to reżim niesamowity był dietowy,bo ćwiczyc nie bylam w stanie
zależy Ci na czasie?
nio troche tak zalezy... w miesiac mozna to zrobic?: super to co robilas ze tak schudlas? wiesz najgorsze jest szkola bo w domu dam rade ale w szkole jak burka w brzuchu to niejest fajnie?aaa w domu wytrzymam bezproblemu
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 18:32
widzisz,dieta którą przeszłam i jestem na niej nadal jest rygorystyczna do obrzydliwości,czasem zdarzają mi sie wpadki,jak każdemu,ale do niej trzeba mieć naprawde stalową wole,a moja wola po roku z okładem czasem szwankuje już
co robilam-zero chleba,makaronu ryżu ,kasz,wiepszowiny,soli ,napojów slodkich,żadnych weglowodanów,cukru
łatwiej powiedziec ,co mogę;drob bez skory,warzywa,owoce i nabiał chudy,zero soli,dużo wody mineralnej,
na tym schudłam ,a dieta monotonna-ale nie w żarciu sens życia-prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum