Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: becia
Sro 25 Lut, 2009 17:36
Te głupie boczki...:/
Autor Wiadomość
justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 13:46   Te głupie boczki...:/

Jestem tu nowa ale mam ten sam problem co Wy wszystkie. Mam 17 lat, 163 cm i 59 kg. Moze to i nie tak duzo ale chodzi mi bardziej o wyglad niz o wage. Tłuszcz odkłada mi sie glownie z tylu na plecach i na brzuchu. :oops: Chodzi mi o te glupie "boczki" zreszta wiecie o co....Jak ja mam cwiczyc zeby to zgubic?? I co jesc?? Lubie niestety slodycze ale bylabym gotowa z nich zrezygnowac... Moze tu znajde jakos pomoc albo chocaz wsparcie bo sama nie mam wystarczajacej motywacji... :-/ Dziewczyny pomozecie??

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 16:56   

justa516 napisał/a:
Lubie niestety slodycze ale bylabym gotowa z nich zrezygnowac...

No to jest to poświecenie, które w tym przypadku sie ceni :thumbsup:

justa516 napisał/a:
....Jak ja mam cwiczyc zeby to zgubic??

Brzuszki i takie na przykład podnoszenia nód przy leżeniu na boku. Godne polecenia jest też hoola hop.
Teraz jest lato, więc na pewno ruchu będzie wiecej.

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 20:55   

Nom to z ruchem zgoda. A dieta?? Są jakies specjalne wymagania?? czy mam jesc wszystko tylko mniej...

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 10:03   

justa516 napisał/a:
czy mam jesc wszystko tylko mniej...

to tak na dobry początek. Wiadomo, że unikaj słodyczy, zmień biały chleb na razowy albo chrupki. Dużo warzyw, chude mięsko. nabiał.
Bedzie ok

Loriette 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 17:37   

Co do ćwiczeń to polecam 8 minut abs. (wpisz sobie na youtube) po pierwszym treningu będziesz czuła wszystkie mięśnie brzucha.
Inne ćwiczonko:
kładziesz się na plecach. I teraz na przemian przybliżasz lewy łokieć do prawego kolana. Kolano wędruje do góry jedynie pod kątem 90 stopni, reszta należy do brzucha. ^^

Zwyczajne brzuszki uprawiane systematycznie również poprawiają brzuch.

loriette.photoblog

mila92 
Dietowa szycha

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 23:18   

Heka justa516 :-D Widze że ty też masz problem z boczkami i brzuszkiem... :blush: ostatnio znalazłam fajne ćwiczenie na mięśnie brzucha. Kładziesz się na plecach uginasz kola pod katem takim jak ci wygodnie ;-) nostępnie ręce podnosisz do góryi podnosisz się w stronę kolan (jak w "brzuszkach") aż poczujesz że twoje mięście są brzucha napiete . Trzymają ręce w górze wytrzymujesz 1 min . ćwiczenie powtarzasz jeszcze 2 razy. Trzymam kciuki :thumbsup: za Twój sukces ;-)

"Śniadanie jedz jak król, obiadem się podziel, a kolacje oddaj wrogowi" Tylko jakie to trudne...

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 10:23   

Dzięki za odpowiedź ;-) A długo stosujesz te ćwiczenia i są widoczne efekty :?: ? Bo ja niestety jestem dosc niecierpliwa i po jakims czasie gdy tych efektow nie ma to daje sobie spokoj... Coz brak wytrwalosci chyba... :-/

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 08:59   

justa516 napisał/a:
Dzięki za odpowiedź ;-) A długo stosujesz te ćwiczenia i są widoczne efekty :?: ? Bo ja niestety jestem dosc niecierpliwa i po jakims czasie gdy tych efektow nie ma to daje sobie spokoj... Coz brak wytrwalosci chyba... :-/

Z tą wytrwałością to właśnie zawsze najgorzej. Ale dziewczyny na forumku tak mobilizują, że i wytrwałość się znajduje.

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 11:44   

Mam nadzieję ;-) Postanowiłam zaglądac tu codziennie i jak bedę wiedzieć nie jestem sama to bedzie mi łatwiej... A muszę do konca wakacji schudnąć chociaz 3 kilo... Licze na wsparcie :blush:

mila92 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 11:45   Te głupie boczki...:/

justa516, napoczątku to ma sie lekkie zakwasy mięśni brzuch ;-) to pierwsze efekty!! ale po tygodniu zobaczysz że kilka centymetrów ci ubedzie :clap: Ja w ciebie wierzę i wiem że ci się uda zgubić boczki ;-)

"Śniadanie jedz jak król, obiadem się podziel, a kolacje oddaj wrogowi" Tylko jakie to trudne...

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 11:55   

Dzięki za wsparcie :lovers: W takim razie od dzisiaj zaczynam, bedę pisać jak mi idzie. Razem damy rade ;-) ;-) Tylko mam jeszcze pytanie, jak często ćwiczysz mila? Codziennie? i Czy te trzy powtorzenia to nie malo? z góry dzięki za odpowiedź ;-)

mila92 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 19:54   

justa516, Codziennie :strong: Na początku 3 razy żeby przyzwyczaić mięśnie do wysiłku a po tygodniu zwiększasz do 4 ! i co tydzień o jeden raz wiecej ;-) NO to codziennie dajemy sobie znać czy misja "zgubić boczki" wykonana ;-)
Trzymam za ciebie :thumbsup: papa

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 19:32   

Wiecie co dziewczyny, to forum rzeczywiscie motywauje do pracy nad soba ;-) Już trzy dni nawet nie spojrzalam na nic slodkiego, ruszam się więcej i czuje się tez o wiele lepiej. Oby tak dalej;-) Dzięki za rady :lovers:

mila92 
Dietowa szycha

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 19:42   

Hejka I jak tam gubienie boczków mierzyłaś już ile straciłaś w talii??? To gratuluje 3 dni bez słodyczy :clap2:

justa516 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 07:49   

Teraz mierzyłam że mam 86 cm w biodrach i tutaj głownie chcialabym schudnac... :blush: W talii mam 68. Od teraz będe sie mierzyc i pisac ile mi ubywa :grin:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi